Vooral met dit warme weer is kombucha thee een heerlijke dorstlesser. Maar hoe maak je nu zelf de kombucha die perfect bij jou past? In dit boek laat Louise Avery, eigenares van de mini kombuchabrouwerij Lois & The Living Teas, je kennis maken met o.a. het brouwproces en deelt ze 25 van haar beproefde recepten.

Fris en sprankelend

Kombucha is een sprankelende, gefermenteerde thee boordevol probiotica en antioxidanten. De Chinezen dronken dit drankje al tweeduizend jaar geleden vanwege de gezondheidsvoordelen. Ze noemden het de ‘thee van de onsterfelijkheid’.

Vervanger voor frisdrank

Ook in Nederland wordt kombucha steeds populairder en drinken we het als vervanger voor frisdrank. De smaak is vergelijkbaar met appelcider, fris en licht sprankelend. Je brouwt deze speciale thee gemakkelijk thuis, met als belangrijkste ingrediënt een cultuur van goede bacteriën. Je kunt er zelf heerlijke smaken aan toevoegen zoals fruit, groenten of kruiden. Wat dacht je van een frisse appel-muntkombucha? Loopt het water al in je mond?

Lekker Gezond mag namens Uitgeverij Deltas 10 boeken cadeau geven t.w.v. € 14,95 per stuk. Het boek is ook te koop bij bol.com

De winnaars zijn gekozen. Er kan niet meer worden gereageerd.