Smullen willen we, maar waar doe je de betere culinaire ontdekkingen? Lekker Gezond speurt naar alle lekkere eetadresjes in Nederland en proeft voor. Deze keer: Deventer. Voorproeven in deze stad maakt je blij, blijer en blijst!

Deventer, dat is andere koek

Deventer en koek zijn onlos(s)makelijk met elkaar verbonden. De koppeling tussen een lekkernij en een stad is nergens zo prominent aanwezig als in Deventer. De Deventer Koekwinkel, vol lekkernijen uit grootmoeders tijd, doet je met recht watertanden. Natuurlijk vind je hier alle originele producten van Jb. Bussink in het assortiment. En hier wordt verse Deventer Koek afgebakken. Heerlijk voor bij de koffie of als gezond tussendoortje.

Locatie: Brink 89

Tussen de sla en tomaten

Plof neer op een van de knusse zitjes midden tussen de planten en geniet van lekker eten. Wat wij heel tof vinden: Sync Ok kweekt midden in de zaak haar eigen sla, munt, tomaatjes en kiemgroenten en die vind je op je bord terug. Ze staan voor aandacht voor elkaar en de omgeving. Hun motto? No wifi, better connection.

Bovendien is alles glutenvrij en grotendeels lactosevrij én vegan. Ze staan bekend om de Mango sticky rice taart en vegan cheesecake. Daar loop je absoluut voor om.

Locatie: Broederenstraat 29

Sushi met een twist

Zin in traditionele sushi? Helaas, dan ben je hier niet aan het goede adres. Hier staan juist veel bijzondere, héérlijke combinaties op het menu. De Braziliaanse eigenaar van Trinibra laat zich graag inspireren door andere keukens en alle sushi wordt à la minuut bereid.

Locatie: Grote Overstraat 63

Proost!

Een plek in Deventer waar alles draait om bier, dat is de DAVO Brewpup! Hier wordt elke dag keihard gewerkt om fijne bieren te maken, die jij dan weer kunt proeven. Je kunt bij deze culinaire hotspot een blik werpen op de brouwketels, een hapje eten en natuurlijk … een biertje drinken. Tip: op zaterdagmiddag kun je proeven met de brouwer, waarbij je alles leert over bier.

Locatie: Sluisstraat 6

Het thuis van de foodtruck

Wist je dat in Deventer de eerste foodhal van Oost-Nederland zit? In de historische Zwarte Silo op het Havenkwartier schuif je aan en geniet je van een wisselend aanbod. Puur en eerlijk, dat is het altijd. Langs de kant vind je allerlei foodstands die ieder hun eigen specialiteiten hebben.

Locatie: Havenkwartier, Zuiderzeestraat 2

And the winner is…

Verborgen in de Spijkerboorsteeg vind je A Taste of Honey, vind je de plek voor pure genieters. Hun taarten winnen regelmatig prijzen en ook de vers gemaakte bagels en salades zijn om over naar huis te schrijven. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de fantasierijke inrichten met nostalgische jukebox en een historische, besloten stadstuin.

Hanzespijzen

Waar je in Deventer ook komt, overal zie, ruik en voel je het rijke Hanzeverleden. Dat kun je ook proeven en wel bij Proeflokaal ’t Oer. Hier ga je op een ware ontdekkingsreis door de tijd en word je verrast met een heerlijke mix van historische en hedendaagse smaken.

Locatie: Brink 87

Dit artikel is in samenwerking met Deventer Marketing tot stand gekomen.