Terwijl we massaal ‘Phyllon’s taart’ bakken, stond Rens Kroes niet stil. Haar tweede boek kwam vorige week uit en is nu al een bestseller. Dit keer haalt ze haar inspiratie uit Friesland én New York. Behalve tientallen recepten, geeft ze ook tips. Wij delen een paar tips om lekker, gezond en duurzaam te eten! Plus: een recept voor een fijn drankje.

Een boek vol recepten uit Friesland en New York. Waarom? “In ‘it Heitelân’ heb ik mijn liefde voor voeding ontdekt. Ik leerde er de basis. Na mijn tienerjaren wilde ik meer diepgang en ik zocht inspiratie. Er was maar één stad die me daarvoor groot genoeg leek: New York,” schrijft Rens Kroes in haar boek.

4x lekker en gezond eten

  1. Als je ‘s avonds een rijstmaaltijd klaarmaakt, kook dan een beetje extra rijst. Bewaar het in de koelkast en verwerk het de volgende dag in je ontbijt.
  2. Door tomaat en paprika te verhitten, komt het stofje lycopeen vrij. Goed voor je huid!
  3. Goya. Ooit van gehoord? Het is ook wel bekend onder de naam sopropo of bittermeloen. Het is een soort combinatie van komkommer en onrijpe meloen. De smaak is behoorlijk bitter, maar daar raak je volgens Rens Kroes gauw aan gewend. En: ‘daarna ben je hooked’, schrijft ze. Het stimuleert de stofwisseling, houdt je bloedsuikerspiegel op peil en het bevat een flinke dosis foliumzuur, vitamine A, B, en C. Te koop in Nederlandse toko’s.
  4. Je kunt van rozemarijntakjes ook thee trekken. Lekker na een grote maaltijd, want het helpt tegen een vol gevoel.

Recept shot of joy

Shot of joy | 10 minuten
Ingrediënten: 1 grote schijf ananas, 5 cm gember geraspt, mespuntje cayennepeper

Bereiding: Snijd per shot één schijf ananas, schil deze en halveer. Doe de stukken ananas met de gember in de juicer. Schenk het sap in een shotglaasje, voeg een mespuntje cayennepeper toe en roer even. Cheers!

Dit is nog maar een tipje van de sluier. Benieuwd naar alle tips en recepten? Bestel dan het nieuwe boek van Rens Kroes.

Powerfood: van Friesland naar New York »