Welke boeken mogen echt niet ontbreken op jouw boekenplank? Door interviews en het schrijven van artikelen ontdekken wij steeds weer nieuwe, interessante boeken. Een keuze hierin maken is bijna onmogelijk. Dit jaar zijn er zoveel boeken over gezondheid gepubliceerd! Maar we zijn eruit: deze 6 boeken verdienen echt een plekje op de plank.

Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan? – Inez van Oord

Inez van Oord is het brein achter tijdschriften Happinez en Seasons. Inspirerend vertelt zij in het eerste gedeelte van het boek over haar eigen levenservaringen- en lessen. Dit doet ze aan de hand van een cirkel, haar persoonlijke kompas. In het tweede deel van het boek kijk je naar je eigen kompas. Hoe ziet deze kompas eruit, wat zijn jouw waarden? Je staat stil bij wie jij écht bent en wat je wil in het leven. Extra leuk: het boek staat vol met leuke illustraties. Daardoor voelt het alsof je door het dagboek van Inez bladert.

Koop dit boek voor slechts € 22,50 »
Externe link Bol.com

Groe(n)ten van Karolien – Karolien Verbanck

Altijd al de droom gehad om je eigen groenten te verbouwen, maar heb je geen idee hoe je moet beginnen? Dan is dit moestuinboek een absolute aanrader. Karolien legt je alles uit over een eigen moestuin, van A tot Z. De beste tijd om te zaaien, welke werkgereedschap je nodig hebt en hoe je de planten verzorgt. Het boek is voorzien van mooie foto’s uit Karoliens eigen moestuin. Niet alleen inspirerend om naar te kijken, het maakt de informatie ook erg overzichtelijk. Zo zie je in een oogopslag wat je nodig hebt en hoe het resultaat eruit ziet. Ook fijn: het boek is gebonden in ringband. Zo kun je het heel makkelijk dubbelgevouwen mee de (moes)tuin in nemen.

Koop dit boek voor slechts € 22,50 »
Externe link Bol.com

De groene meisjes – Merel Wildschut en Jamie van Zijl

Merel en Jamie bewijzen met dit handboek dat een veganistisch en duurzaam leven niet moeilijk hoeft te zijn én vooral heel leuk is. Winkelen in de kringloopwinkel, dierproefvrije en natuurlijke cosmetica, planten adopteren: in dit handboek ontdek je hoe je groene keuzes maakt. En natuurlijk staan er ook heerlijke veganrecepten in met foto’s waar je spontaan honger van krijgt. Dit boek is echt een eyecatcher voor je boekenplank, de vrolijke kleuren spatten ervan af!

Koop dit boek voor slechts € 20,- »
Externe link Bol.com

Koken met granen – Laura Agar Wilson

We herontdekken steeds meer granen: er is zoveel meer dan tarwe, spelt of haver! Leuk, maar ook een uitdaging. Hoe zet je gierst, teff of amarant op tafel? Laura leert je eerst de basis over deze 15 graansoorten en hoe je deze bereidt. En dan: tijd om te koken! Talloze recepten voor salades, roerbakschotels, stoofpotten, burgers, soepen en ontbijtgerechten vind je in dit koekboek. Wij wisten niet dat je zó veel lekkere gerechten kunt maken met graan.

Koop dit boek voor slechts € 20,- »
Externe link Bol.com

Voeding als medicijn – makers van gezondNU

Wat zijn wij trots op de geheel herziene uitgave van Voeding als medicijn! Natuurlijk mag dit boek niet ontbreken op jouw boekenplank. In Voeding als medicijn vind je unieke eetadviezen voor meer dan 70 kwalen. Van stress en botontkalking tot cholesterol en aften. Want de oplossing voor allerlei kwalen hoef je niet altijd in de medicijnkast te zoeken, wél in je keukenkast!

Koop dit boek voor slechts € 19,95 »

Niets verspillen doe je zo! – Stéphanie Araud-Laporte

Sinds wij dit boek hebben ontdekt gooien wij onze theezakjes niet meer weg, maar krijgt de bureauplant dit! ‘Niet verspillen doe je zo!’ is een vrolijk geïllustreerd boek met talloze tips om minder te verspillen. Zo laat de schrijfster Stéphanie zien hoe je de koelkast beter indeelt, kookt zonder afval, duurzaam bouwt, met natuurlijke middelen schoonmaakt en hoe je een (mini) composthoop begint. Zie je door de bomen het bos niet meer door alle tips? Ook daar heeft ze aan gedacht, met een handig stappenplan voor beginners en gevorderden.

Koop dit boek voor slechts € 22,50 »
Externe link Bol.com

Tekst: Jeanine Bakker