Ze is misschien wel de meest opvallende/bekende kookverschijning/voedingscoach van 2014. Haar boek Powerfood vliegt als zoete broodjes over de toonbank. En dat is niet gek, want de recepten van Rens Kroes zijn heerlijk. En ook nog eens verantwoord en gezond. Hierbij één van die lekkere recepten, perfect voor december: chocoladecakejes. Met als extra’s dadels, amandelen en pecannoten. Waar wacht je nog op? Aan de slag.

FAMILIE KROES’ FAVORIETE CUPCAKES

Om deze cakejes te laten lukken, heb ik mezelf dagenlang opgesloten in de keuken bij mijn mem in Eastermar. Na tig mislukte pogingen werd dit recept officieel goedgekeurd door de meest kritische jury ever: mijn familie. Als ik nu afreis naar het noorden met deze cakejes als traktatie, kan ik nog geen stap in huize kroes zetten of ze zijn foetsie … Gegarandeerd succes met deze cupcakes dus!

10 cakejes (bereidingstijd: 90 minuten)

Ingrediënten onderste laag
50 gram amandelen
60 gram pecannoten
170 gram dadels
snufje zeezout 

Ingrediënten middelste laag
120 gram gemengde notenpasta
170 gram dadels
50 gram kokosolie
snufje zout en vanillepoeder 

Ingrediënten bovenste laag
70 gram kokosolie
4 eetlepel cacaopoeder
90 gram kokosbloesemsuiker 

Verder nodig: papieren cupcakevormpjes, 1 cupcake- of muffinbakvorm, blender 

Bereiding: 

Mix de ingrediënten voor de onderste laag fijn in de blender en doe het mengsel in de vormpjes. Druk het goed aan. Spoel de blender schoon Mix nu alle ingrediënten voor de middelste laag fijn in de blender. Dit keer is de substantie wat zachter. Schep de pasta boven op de onderste laag. Verhit de kokosolie voor de bovenste laag in een pannetje en voeg de cacaopoeder en kokosbloesemsuiker toe. Even goed roeren. Deze laag is het zachtst. Schenk het mengsel op de cupcakejes. Doe de cakejes een uur in de vriezer en dan smullen maar!

Meer recepten van Rens Kroes lees je in Powerfood te koop in de webshop