Koffie met een scheutje melk of brood met pindakaas. Saai! Gewoon! Eentonig! Dat is nergens voor nodig. Pimp je drinken en eten op met bijzondere ingrediënten. Wat dacht je van koffie met avocado of pindakaas met kerrie… Het klinkt misschien gek, maar is écht lekker. Durf jij het aan?

Kokos + ei

Ja, kokos en ei. Los klinkt het heerlijk, maar samen… Toch is het echt heel lekker. En het recept is ook nog eens heel simpel: doe het op een tosti. Je kunt de eieren in een koekenpan breken en de dooier kapot maken. Leg vervolgens meteen een boterham erop en druk dit goed aan. Zo blijven de eieren op de boterham liggen. Daarna kun je aan de andere kant ook een boterham doen. Dit kan ook in een tosti-apparaat.

Appel + lavendel

Lavendel is een geur, maar ook smaak, waar je van moet houden. Een leuke manier om te proberen of je van lavendel houdt; gooi het door de muffinmix. Maak een basis muffin en doe daar wat lavendel en stukjes appel doorheen. Misschien wordt dit wel je favoriet.

Avocado + koffie

Houd je van koffie, maar wordt het wat eentonig? Blend een halve avocado met een kop koude koffie, een half kopje melk en een snufje vanillepoeder. Je koude drankje is klaar!

Pindakaas + kerrie

Een broodje met pindakaas? Saai! Maar niet als je er wat kerrie overheen strooit. Het geeft een lekker pittige bite. Het is nog gezond ook. Kerrie bestaat namelijk vooral uit geelwortel. Een stofje hiervan is kurkuma en dit werkt ontstekingsremmend.

Ananas + kaas

Misschien niet een hele vreemde combinatie als je het hoort: ananas en kaas. Je kunt er alle kanten mee op, dus varieer er op los. Maak eens een tosti met ananas en kaas of eet het als hoofdgerecht met wat kip. Je kunt het natuurlijk ook op een prikkertje doen. Simpel en lekker.

Banaan + ham

Een originele draai aan de bekende witlof met ham: voeg wat banaan toe. Rol elk stuk witlof samen met een halve banaan in een plak ham. Verder volg je gewoon het traditionele recept.

Mango + chilipeper

Mango en chilipeper, een perfect liefdeskoppel. Voeg stukken mango en kleine stukjes chilipeper toe aan roomijs, maak een smoothie met deze twee ingrediënten of doe het gezamenlijk in een schaaltje. Verwarmt en reinigt!