Het wordt aanbevolen een liter vocht per dag te drinken. Het liefst water, of anders koffie en thee zonder suiker. Is dat voor jou geen makkie? Of vergeet je te drinken omdat je bijna nooit dorst hebt of de hele dag druk bent? We helpen je een handje met deze vijf tips om meet water te drinken.

1. Drink chique!
Water, thee en koffie smaken lekkerder als je het drinkt uit een mooi glas of kopje. Gebruik je wijnglazen voor water. Drink de thee uit chique kopjes en zet die aftandse mok helemaal achterin je kast. Drinken als een dame, zorgt automatisch voor een paar glaasjes meer!

2. Maak je water lekkerder
Water smaakt zo … waterig. Maar met kruiden en fruit geef je een makkelijke en lekkere draai eraan. Munt en citroen zijn inkoppertjes – die maken elk glas water lekkerder. Doe in een kan water het sap van een citroen, roer daar gekneusde muntblaadjes door. Lekker fris. Met een waterfilter maak je kraanwater zachter. En dat zachtere water smaakt extra lekker. Zet altijd een kan vers gefilterd leidingwater in je koelkast, dan schenk je nog makkelijker een glas in.

3. Zorg dat je water altijd voor het grijpen staat
Zet die karaf op tafel, zet die pot thee naast je en doe als je onderweg bent je water in een flesje of thee in een thermoskan.

4. Soms heb je echt geen zin in water – je buik zit vol
Kies af en toe gerust voor vruchtensap, maar leng het voor de helft aan met water. Ook hiervoor zit je met een waterfilter goed, want met zacht gefilterd water blijft je vruchtensap op smaak.

5. Maak je eigen fruitwater met aardbeien
Doe 250 gram aardbeien (gehalveerd) en het sap van een halve citroen in een liter water.