Water heeft niet zo’n uitgesproken smaak als koffie en cola. Handig, want hierdoor past deze dorstlesser overal bij. Toch is het juist de neutrale smaak van water waar veel mensen op afknappen. Wil je water met meer pit en smaak? Duik dan de keuken in met deze recepten. Jouw favoriete waterrecept heb je zo gevonden!

1. Een vleugje Italië

Snijd 150 gram biologische aardbeien in plakjes of prak het met een vorm. Kneus de blaadjes van 3 takken basilicum met een vezel. Doe alle ingrediënten in een afsluitbare fles of kan met een liter water. Zet het voor een paar uur in de koelkast voordat je het drinkt.

2. Appeltaart in een glas

Schil een appel en snijd het in kleine stukjes. Doe dit met 2 kaneelstokjes in een afsluitbare fles of kan met een liter water. Zet het een tijdje in de koelkast en serveer het met ijsklontjes.

3. Pittig drankje

Snijd 2 citroenen in vieren en rasp vervolgens 2 cm gember. Je kunt het ook in kleine stukjes snijden. Doe de ingrediënten in een kan of fles met een liter water.

4. Lekker lavendel

Snijd 2 limoenen in vieren. Doe dit samen met 3 takjes lavendel in een afsluitbare fles, kan of pot. Laat het in de koelkast even trekken.

5. Groen, groener, groenst

Snijd een halve komkommer in dunne plakjes. Doe dit samen met een paar basilicum blaadjes in een kan met een liter water. Te groen? Voeg dan wat schijfjes citroen toe.

6. Net een cocktail

Snijd een kwart van een komkommer en 2 kiwi’s in plakjes. Stop de ingrediënten in een kan met een liter water. Kies voor een halve liter water als je je drankje sterker wilt. Giet het in een mooi glas en serveer het met een parasolletje.

7. Water mét snack

Snijd 2 limoenen in schijfjes en doe dit met een flinke hand blauwe bessen in een kan met een liter water. Water op? Dan ligt je snack op de bodem.

Slimme tips voor water met een smaakje:

  • Gebruik het liefst biologische ingrediënten, zodat je geen last hebt van synthetische bestrijdingsmiddelen in het water.
  • Was de ingrediënten grondig.
  • Extra smaak? Prak, kneus of schaaf de fruit- en groentesoorten.
  • Hoe langer je de ingrediënten laat trekker, hoe meer smaak het water heeft.
  • Een zuur drankje, met veel citroen en limoen, kun je het beste met een rietje drinken Zo bescherm je je tanden. Er zijn ook herbruikbare rietjes te koop.
  • Je kunt ook een ijsklontjesvorm vullen met stukjes groente, fruit en water.
  • Hard water maak je zachter en lekkerder met een waterfilter.

Lees meer over dit onderwerp