Home Nieuws Wie is de baas over ons eten?

Wie is de baas over ons eten?

0

We eten een pizzabodem van bloemkool en ik krijg veel, heel veel commentaar van mijn tafelgenoten. Wat ik in mijn hoofd haalde, dat het vies is. Ik had ze pizza beloofd en ze krijgen dit … dit! “Papa zou nooit, maar dan ook nooit zoiets vies koken voor ons.”

Au…

Lekker puh. Bloemkool eten

Maar tegelijkertijd denk ik: lekker puh. Bloemkool eten – dat zal jullie leren. En heel stiekem in mijn achterhoofd: later zijn jullie me dankbaar.

Maar ze hebben wel gelijk; het is niet eerlijk. Ik bepaal wat op hun bord komt. Nog wel. Er komt een tijd dat ik vanaf een afstand zal moeten toezien hoe ze roze koeken eten en twee keer per week pannenkoeken eten als avondeten. Geen spinazie maar chips. Al hoop ik dat ik ze tegen die tijd zo culinair heb gebrainwashed dat ze ook dan goed voor zichzelf zorgen. Maar tot die tijd: ‘I’ve got the power!’

Het New Yorkse bedrijf WeWork ging nog een stap verder – las ik. Zij serveren geen vlees meer in hun bedrijfskantines. Werknemers kunnen maaltijden met vlees ook niet meer declareren. Het bedrijf, waar zesduizend mensen werken, wil op die manier voor het jaar 2023 15 miljoen dierenlevens redden. Volgens oprichter Michael McKelvey is geen vlees eten de belangrijkste bijdrage die een mens kan geven aan een duurzamere wereld.
Een bedrijf dat vegetarisch eten binnen de werkmuren verplicht stelt. Baas Michael schrijft zesduizend mensen de les voor. He’s got the power! Ik ben benieuwd of die werknemers ook klagen. “Het is niet eerlijk! Dit is vie-hies!”

Mag een bedrijf de eet- en leefstijl van zijn werknemers bepalen? We zijn benieuwd naar jouw mening … mail redactie@lekkergezond.nl.

En vanavond zal ik dit feitje eens opdienen tijdens het (uiteraard) vegetarische groenteplankje – ideetje dat ik laatst hoorde op een feestje. Ik zet me nu al vast schrap voor het commentaar!

José Leeuwenkamp
Hoofdredacteur Lekker Gezond

In Lekker Gezond 9 gaat het waaien en stormen:
De herfst breekt bijna los en daar kan je maar beter goed op voorbereid zijn. De herfst kan de pot op! Hoe? Dat lees je in Lekker Gezond!

Bestel Lekker Gezond 9 in onze webshop »