Zuurkoolstamppot met mosterd-appeltjes

    3016

    Warme herfst met frisse bite

    Recept Afdrukken
    Zuurkoolstamppot met mosterd-appeltjes
    Maaltijd Hoofdgerecht
    Passieve Tijd 25 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Maaltijd Hoofdgerecht
    Passieve Tijd 25 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Snij de ui in halve ringen.
    2. Verhit een koekenpan en bak daarin de spekjes knapperig, voeg op het laatst de ui toe.
    3. Schil de aardappelen en doe ze samen met de zuurkool in een pan met deksel.
    4. Voeg een bodempje water toe en kook beide in ca. 20 min. gaar.
    5. Snij de appeltjes in partjes en schep ze door de mosterd heen.
    6. Giet de aardappelen en zuurkool af en stamp tot een fijne stamp.
    7. Voeg eventueel een scheutje melk toe om het geheel wat smeuïger te maken.
    8. Breng vervolgens op smaak met zout en peper.
    9. Schep de gebakken spekjes door de stamp.
    10. Serveer de stamp samen met de appeltjes en garneer met fijngesneden peterselie.
    Notities

    ¡kook!

    NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

    Bestel direct in onze webshop »

    Recept, styling en fotografie door:
    logo_ztrdg

    Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

    Kijk op ztrdg.nl »