Zondags pompoenbrood

    1074

    Van pompoen word je vrolijk en niet alleen door zijn mooie oranje kleur

    Recept Afdrukken
    Zondags pompoenbrood
    Passieve Tijd 90 minuten
    Porties
    plakken
    Ingrediënten
    Passieve Tijd 90 minuten
    Porties
    plakken
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Verwarm de oven op 175 °C en snijd de pompoenhelften in grove stukken.
    2. Leg de stukken op een bakplaat met een klein laagje water.
    3. Rooster de pompoen in 35 tot 40 minuten gaar.
    4. Met een vork kun je testen of het vruchtvlees al zacht is.
    5. Als de pompoen gaar is, haal je hem uit de oven.
    6. Zet de oven niet uit!
    7. Maak in de keukenmachine of met een staafmixer puree van de pompoen.
    8. Meng het amandel- en kokosmeel samen de baking soda en het zeezout in een kom door elkaar.
    9. Neem een andere kom en doe hier de eieren, ghee, honing, banaan, pompoenpuree en vanille-extract in.
    10. Mix alles goed door elkaar.
    11. De natte ingrediënten mogen vervolgens bij de droge.
    12. Roer dit alles met een lepel tot een glad beslag.
    13. Voeg dan de noten en zaden toe.
    14. Vet je cakevorm in met kokosolie en giet het beslag erin.
    15. Bak je brood in 45 minuten gaar.
    16. Het is klaar als je er een satéprikker in kunt steken en hem er weer schoon uit haalt.
    17. Strooi er voor het serveren nog wat zonnebloempitten overheen.
    Notities

    Recept, styling en fotografie door:
    logo_ztrdg

    Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

    Kijk op ztrdg.nl »

    Deel dit Recept