Home Recepten Brood en granen Zondags pompoenbrood

Zondags pompoenbrood

0
Zondags pompoenbrood

Van pompoen word je vrolijk en niet alleen door zijn mooie oranje kleur

Recept Afdrukken
Zondags pompoenbrood
Passieve Tijd 90 minuten
Porties
plakken
Ingrediënten
Passieve Tijd 90 minuten
Porties
plakken
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven op 175 °C en snijd de pompoenhelften in grove stukken.
  2. Leg de stukken op een bakplaat met een klein laagje water.
  3. Rooster de pompoen in 35 tot 40 minuten gaar.
  4. Met een vork kun je testen of het vruchtvlees al zacht is.
  5. Als de pompoen gaar is, haal je hem uit de oven.
  6. Zet de oven niet uit!
  7. Maak in de keukenmachine of met een staafmixer puree van de pompoen.
  8. Meng het amandel- en kokosmeel samen de baking soda en het zeezout in een kom door elkaar.
  9. Neem een andere kom en doe hier de eieren, ghee, honing, banaan, pompoenpuree en vanille-extract in.
  10. Mix alles goed door elkaar.
  11. De natte ingrediënten mogen vervolgens bij de droge.
  12. Roer dit alles met een lepel tot een glad beslag.
  13. Voeg dan de noten en zaden toe.
  14. Vet je cakevorm in met kokosolie en giet het beslag erin.
  15. Bak je brood in 45 minuten gaar.
  16. Het is klaar als je er een satéprikker in kunt steken en hem er weer schoon uit haalt.
  17. Strooi er voor het serveren nog wat zonnebloempitten overheen.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Wat weet jij over suiker? | Vul de suikerenquête in
Volgend artikel Notenmelk met lavendelbloempjes
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>