
Met het kookvocht van groente gooi je waardevolle voedingsstoffen weg, bij soep eet je ze gewoon op
Porties |
|
Ingrediënten
- 1 venkel
- 1 stengel selderij
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 1 el olijfolie om te bakken
- 300 gram spinazie
- 400 milliliter groenten-knoflookbouillon
- 600 milliliter water
- 1 bosje peterselie
- 1 handje amandelen
- peper en zout
Ingrediënten
|
Instructies
- Rasp voor de garnering een deel van de venkel in flinterdunne plakjes.
- Snijd de rest van de venkel en de selderij in ‘gewone’ kleine stukjes.
- Pers de knoflook en snipper de ui.
- Bak de ui in een pan met olie op laag vuur glazig.
- Voeg de knoflook, venkel en selderij toe.
- Bak dit twee minuten op middelhoog vuur mee.
- Voeg de spinazie en één eetlepel water toe en bak op laag vuur tot de spinazie geslonken is.
- Doe de bouillon en het water erbij.
- Kook het twintig minuten op laag vuur.
- Snijd de peterselie fijn en roer door de soep.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Serveer de soep met de plakjes venkel, wat blaadjes peterselie en grof gehakte amandelen.
Notities
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:
Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.