Zomerse spinaziesoep

    2019

    Met het kookvocht van groente gooi je waardevolle voedingsstoffen weg, bij soep eet je ze gewoon op

    Recept Afdrukken
    Zomerse spinaziesoep
    Maaltijd Vooraf
    Porties
    Ingrediënten
    Maaltijd Vooraf
    Porties
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Rasp voor de garnering een deel van de venkel in flinterdunne plakjes.
    2. Snijd de rest van de venkel en de selderij in ‘gewone’ kleine stukjes.
    3. Pers de knoflook en snipper de ui.
    4. Bak de ui in een pan met olie op laag vuur glazig.
    5. Voeg de knoflook, venkel en selderij toe.
    6. Bak dit twee minuten op middelhoog vuur mee.
    7. Voeg de spinazie en één eetlepel water toe en bak op laag vuur tot de spinazie geslonken is.
    8. Doe de bouillon en het water erbij.
    9. Kook het twintig minuten op laag vuur.
    10. Snijd de peterselie fijn en roer door de soep.
    11. Pureer de soep met een staafmixer.
    12. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
    13. Serveer de soep met de plakjes venkel, wat blaadjes peterselie en grof gehakte amandelen.
    Notities

    ¡kook!

    NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

    Bestel direct in onze webshop »

    Recept, styling en fotografie door:
    logo_ztrdg

    Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

    Kijk op ztrdg.nl »