Zomersalade van rucola, nectarines, hüttenkäse en tuinerwtjes

    417

    Hüttenkäse is veel minder zout en vet dan gewone kaas

    Recept Afdrukken
    Zomersalade van rucola, nectarines, hüttenkäse en tuinerwtjes
    Porties
    Ingrediënten
    Dressing:
    Porties
    Ingrediënten
    Dressing:
    Instructies
    1. Zet een klein pannetje water op en breng dat aan de kook.
    2. Snijd de ui flinterdun en marineer deze in twee eetlepels citroensap.
    3. Snijd de nectarines doormidden, draai de helften in tegengestelde richting, verwijder de pit of snijd om de pit heen.
    4. Kook ondertussen de tuinerwten gaar in drie minuten.
    5. Giet ze af.
    6. Hak de amandelen grof.
    7. Meng voor de dressing de honing en het overige citroensap.
    8. Voeg daarna langzaam de olijfolie toe.
    9. Maak de borden op.
    10. Begin met de rucola, tuinerwten en nectarines.
    11. Schep wat lepels hüttenkäse op de salade, bestrooi met de amandelen, tuinkers en rode ui.
    12. Besprenkel met de dressing.
    Notities

    Tip: Als je deze salade op een buffet presenteert, maak dan de salade apart op en voeg er nog geen dressing aan toe. Serveer de dressing in een kommetje apart, zodat iedereen naar smaak kan pakken. Dan verlept de salade minder snel.