
Instructies
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in stukjes.
- Was de bessen.
- Houd twee handjes van elke fruitsoort achter om later mee te garneren.
- Snijd ook de bieten fijn en mix het geheel met een blender of staafmixter tot een glad mengsel.
- Schep dit door de yoghurt en breng op smaak met honing en kaneel.
- Giet het in een bakblik (hoe groter het oppervlak, hoe sneller het ijs bevriest) en zet het in de vriezer.
- Roer het yoghurtijs na een uurtje nog even door en maak er bergjes van.
- Hierdoor wordt het later makkelijker om het tot ijs te draaien.
- Laat het ijs vervolgens in vijf uur tijd helemaal hard worden.
- Haal het ijs een halfuur voor serveren uit de vriezer, zodat het deels kan smelten.
- Breek het in stukken en mix het met de blender of keukenmachine tot een gladde massa.
- Schep het ijs met een ijsschepper in bakjes en garneer met de achtergehouden aardbeitjes en bosbessen.