Home Recepten Zelfgemaakte vega-sushi

Zelfgemaakte vega-sushi

0
Zelfgemaakte vega-sushi
Recept Afdrukken
Zelfgemaakte vega-sushi
Op zoek naar een lekker vegetarisch hapje voor meer energie? Probeer de rode bieten sushi als voorafje. Heerlijk met sojasaus en wasabi. Smullen maar!
Prep Tijd 60 minuten
Porties
personen
Prep Tijd 60 minuten
Porties
personen
Instructies
  1. Spoel de sushirijst met koud water enkele malen goed af totdat het water helder blijft. Bereid de sushirijst zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Spreid de rijst uit in grote kom of plaat en besprenkel deze met rijstazijn. Laat de rijst afkoelen.
  3. Snijd ondertussen de groenten in reepjes. Leg een nori vel op de werkbank, gebruik eventueel een bamboematje.
  4. Verdeel de rijst over de onderste helft van het vel en druk de rijst uit met natte vingers. Beleg de rijst met gewenste groenten in een horizontale strook.
  5. Til de onderkant op en vouw deze in zijn geheel over de groenten. Druk strak aan. Rol het vel op tot aan het lege stuk nori-vel.
  6. Besprenkel deze met water en plak de rol voorzichtig dicht. Bewaar de rollen in de koelkast.
  7. Herhaal deze stappen met de overige vellen. Haal ze na tien minuten uit de koelkast en snijd de rolletjes met een scherp mes in zes tot acht stukjes per rol. Serveer de sushi met de sojasaus en wasabi. Lekkerrr!
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Vorig artikel Alles-in-één detoxsalade
Volgend artikel Zelfgemaakte mueslirepen
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>