
Prep Tijd | 60 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 250 gram sushi rijst
- 3 eetlepels rijstazijn
- 6 nori-vellen
- 2 rauwe bietjes
- 1 avocado
- 1 komkommer
- sojasaus
- wasabi
Ingrediënten
|
Instructies
- Spoel de sushirijst met koud water enkele malen goed af totdat het water helder blijft. Bereid de sushirijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Spreid de rijst uit in grote kom of plaat en besprenkel deze met rijstazijn. Laat de rijst afkoelen.
- Snijd ondertussen de groenten in reepjes. Leg een nori vel op de werkbank, gebruik eventueel een bamboematje.
- Verdeel de rijst over de onderste helft van het vel en druk de rijst uit met natte vingers. Beleg de rijst met gewenste groenten in een horizontale strook.
- Til de onderkant op en vouw deze in zijn geheel over de groenten. Druk strak aan. Rol het vel op tot aan het lege stuk nori-vel.
- Besprenkel deze met water en plak de rol voorzichtig dicht. Bewaar de rollen in de koelkast.
- Herhaal deze stappen met de overige vellen. Haal ze na tien minuten uit de koelkast en snijd de rolletjes met een scherp mes in zes tot acht stukjes per rol. Serveer de sushi met de sojasaus en wasabi. Lekkerrr!