Zelfgemaakte potaugurkjes in’t zuur

    715
    Recept Afdrukken
    Zelfgemaakte potaugurkjes in’t zuur
    In zure bommen zit soms flink wat zout! Als je ze zelf maakt, bepaal je zelf het zoutquotum.
    Kook Tijd 10 minuten
    Passieve Tijd 8 uur laten rusten
    Porties
    porties
    Ingrediënten
    Kook Tijd 10 minuten
    Passieve Tijd 8 uur laten rusten
    Porties
    porties
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Snijd of pers de knoflook fijn.
    2. Doe alle ingrediënten (behalve de augurken) in een ruime pan.
    3. Breng dit alles aan de kook.
    4. Leg de augurken in schone warmtebestendige pot(ten).
    5. Giet het hete azijnmengsel over de augurken en laat deze helemaal afkoelen.
    6. Sluit goed af, zet de pot donker weg.
    7. Zo blijven je eigen augurkjes enkele weken goed.
    8. Als je zoetzure augurken wenst, kun je wat - zo’n 50 gram - rietsuiker toevoegen.
    Notities

    ¡kook!

    NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

    Bestel direct in onze webshop »