Home Recepten Zeewiersalade met zalm en avocado

Zeewiersalade met zalm en avocado

0
Zeewiersalade met zalm en avocado

Op zoek naar een superportie essentiële vetzuren? Eat this! Zalm, zeewier en avocado – drie belangrijke antirimpelingrediënten op één bord

Recept Afdrukken
Zeewiersalade met zalm en avocado
Maaltijd Hoofdgerecht
Passieve Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
dressing
Maaltijd Hoofdgerecht
Passieve Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
dressing
Instructies
  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Giet de rijst af en spoel af met koud water, breng op smaak met rijstazijn en zet weg in de koelkast tot de rijst is afgekoeld.
  3. Maak de dressing: vermeng de rijstazijn met de sesamolie, miso dashi, het water en de chilivlokken.
  4. Snijd de wortel en de radijsjes in heel dunne reepjes.
  5. De zalm mag in blokjes.
  6. Snijd de avocado in lange plakken en de komkommer in linten.
  7. Schep de rijst in grote kommen.
  8. Versier met alle groenten en vis.
  9. Maak af met de zeewiersalade, dressing, sesamzaad en knip er bosuitjes overheen.
Notities

Zeewier is tegenwoordig vrijwel overal te verkrijgen, ook in de gewone supermarkt. Meestal staat de verse variant in het visvak. Ook bij toko’s en natuurvoedingswinkels kun je zeewier, al dan niet gedroogd, krijgen.

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Groene soep met koriander en kip
Volgend artikel Misosoep met kombu
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>