
Op zoek naar een superportie essentiële vetzuren? Eat this! Zalm, zeewier en avocado – drie belangrijke antirimpelingrediënten op één bord
Passieve Tijd | 40 minuten |
Porties |
personen
|
- 300 gram jasmijnrijst
- rijstazijn
- ½ stuk winterpeen
- 8 stuk radijsjes
- 500 gram zalm vers
- 1 stuk avocado
- 1 stuk komkommer
- 2 tl sesamzaad zwart
- 100 gram zeewiersalade wakame
- 2 stuk bosuitjes
- 2 tl rijstazijn
- 2 tl sesamolie
- 2 tl miso dashi
- 2 el water
- 1 mespunt chilivlokken
Ingrediënten
dressing
|
- Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Giet de rijst af en spoel af met koud water, breng op smaak met rijstazijn en zet weg in de koelkast tot de rijst is afgekoeld.
- Maak de dressing: vermeng de rijstazijn met de sesamolie, miso dashi, het water en de chilivlokken.
- Snijd de wortel en de radijsjes in heel dunne reepjes.
- De zalm mag in blokjes.
- Snijd de avocado in lange plakken en de komkommer in linten.
- Schep de rijst in grote kommen.
- Versier met alle groenten en vis.
- Maak af met de zeewiersalade, dressing, sesamzaad en knip er bosuitjes overheen.
Zeewier is tegenwoordig vrijwel overal te verkrijgen, ook in de gewone supermarkt. Meestal staat de verse variant in het visvak. Ook bij toko’s en natuurvoedingswinkels kun je zeewier, al dan niet gedroogd, krijgen.
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:
Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.