
Lekker gestoomde vis. Zacht voor je maag, heerlijk voor de lijn
Passieve Tijd | 25 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 250 gram eiernoedels
- 2 stuks wortelen
- 1 stuks komkommer
- 0,5 stuks rammenas
- 4 takjes peterselie
- 2 takjes koriander
- 2 takjes munt
- 1 el sesamzaad
- 2 stuks kabeljauwfilet
- 1 snufje zout en peper naar smaak
- 1 centimeter gember
Voor de dressing: 3 eetlepels azijn
- 2 el sojasaus
- 2 el vissaus
- 1 el pinda’s
- 40 gram radijskiemen sagokiemen
Ingrediënten
Voor de dressing: 3 eetlepels azijn
|
Instructies
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Zet ze even weg om af te koelen
- Snijd de wortelen, komkommer en rammenas in dunne reepjes
- Hak de peterselie, koriander en munt grof
- Meng de groenten en kruiden door de afgekoelde noedels
- Rooster het sesamzaad kort in een droge koekenpan
- Neem nu een pan waarin gestoomd kan worden, vul deze met een laagje water en breng dit aan de kook
- Bestrooi de kabeljauw met zout en peper
- Schil de gember en snijd in dunne reepjes
- Knip een cirkel uit het bakpapier en plaats deze in de stoommand (dit voorkomt dat de vis blijft plakken)
- Doe de vis in de stoommand en strooi er gember over
- Plaats de stoommand op de pan met kokend water, zet het vuur laag en doe de deksel op de stoommand
- Stoom de kabeljauwfilet in zo’n vijf minuten gaar
- Meng voor de dressing azijn, sojasaus en vissaus en schenk over de salade
- Hak de pinda’s grof en strooi ze samen met de radijskiemen en sesamzaadjes over de salade.
Notities
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:
Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.