Home Recepten Gerechten met fruit Worteltulband met koekkruiden

Worteltulband met koekkruiden

0
Worteltulband met koekkruiden

Vanwege de koekkruiden krijg je van deze cake al een beetje een sinterklaasgevoel

Recept Afdrukken
Worteltulband met koekkruiden
Maaltijd Nagerecht
Passieve Tijd 60 minuten
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de cake: 175 gram kokosolie
Voor het glazuur: 250 gram yoghurt
Maaltijd Nagerecht
Passieve Tijd 60 minuten
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de cake: 175 gram kokosolie
Voor het glazuur: 250 gram yoghurt
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smeer de tulbandvorm in met kokosolie.
  3. Doe de bloem, het bakpoeder, de koekkruiden en het zout in een kom.
  4. Hak de noten fijn (houd wat noten over voor de garnering) en roer ze door het bloemmengsel.
  5. Verwarm de kokosolie op een laag vuur.
  6. Hak de dadels klein en voeg ze toe aan de kokosolie.
  7. Laat alles gedurende twee minuten warm worden.
  8. Haal de pan van het vuur en doe het in een kom.
  9. Snijd vervolgens de bananen in stukjes, rasp de wortelen grof en vermeng dit alles met het dadel/kokosolie-mengsel.
  10. Doe dan de yoghurt en eieren erbij.
  11. Pureer dit alles.
  12. Voeg dan beetje bij beetje het bloemmengsel toe.
  13. Roer het steeds goed door elkaar tot alle bloem is opgenomen.
  14. Je beslag is klaar en je kunt nu de tulband gaan vullen.
  15. Bak de tulband in zo’n vijftig minuten gaar.
  16. Maak ondertussen het glazuur.
  17. Meng de yoghurt met de vanille-essence of het vanille-extract en de ahornsiroop.
  18. Haal de tulband uit de oven, laat de cake goed afkoelen voordat je het glazuur eroverheen giet.
  19. Versier met walnoten en strooi er nog wat koekkruiden over.
Notities

Stokje, essence of extract

Wanneer gebruik ik vanille-essence en wanneer een vanillestokje? In principe maakt het niet uit wat je gebruikt. Qua verhoudingen is een ½ vanillestokje gelijk aan een ½ theelepel essence. Verwar het niet met vanille-extract, dat veel sterker is van smaak: hier gebruik je maar 3 druppels van.

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Wortelsoep met Indiase kruiden en dukkah
Volgend artikel Geroosterde worteltjes met ahornsiroop en tijm
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>