Home Recepten Wortelsoep met Indiase kruiden en dukkah

Wortelsoep met Indiase kruiden en dukkah

0
Wortelsoep met Indiase kruiden en dukkah

Dukkah komt uit Egypte en is een mengsel van noten, kruiden en specerijen. Je kunt het samen met wat olijfolie gebruiken om brood of groenten in te dippen of als smaakmaker bij gerechten

Recept Afdrukken
Wortelsoep met Indiase kruiden en dukkah
Maaltijd Hoofdgerecht
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de soep:
Voor de dukkah:
Maaltijd Hoofdgerecht
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de soep:
Voor de dukkah:
Instructies
  1. Maak de wortelen schoon en snijd ze in grote stukken.
  2. Hak de knoflook fijn en snipper de ui.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan.
  4. Voeg de knoflook, ui en garam massala toe.
  5. Bak dit mengsel even kort aan tot het goed begint te geuren.
  6. Voeg de wortelen toe en schep om.
  7. Voeg nu de bouillon, linzen en tomaat toe.
  8. Laat het een halfuur zachtjes doorkoken.
  9. Maak ondertussen de dukkah.
  10. Hak de noten fijn.
  11. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur.
  12. Plet de korianderzaadjes in een vijzel.
  13. Doe alle specerijen voor de dukkah in een droge hete pan en rooster ze (zonder olie) tot ze beginnen te geuren.
  14. De dukkah is nu klaar en kan eventueel bewaard worden in een droog en schoon glazen jampotje.
  15. Pureer de soep en schep hem in kommen, versier met crème fraîche en een toefje dukkah bovenop.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Slim koken met een blikje, potje en de diepvries
Volgend artikel Worteltulband met koekkruiden
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>