Winterse salade met geroosterde spruiten, cantharellen en hazelnoot
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
35minuten 35minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
35minuten 35minuten
Instructies
  1. Verwarm de oven met grill voor op 200ºC.
  2. Maak aan de bovenkant van de spruitjes een kruisje.
  3. Kook de spruitjes in water met eventueel een snufje zout in tien minuten gaar.
  4. Giet het water af en leg de spruiten in een ovenschaal.
  5. Het brood mag grof in stukken gesneden worden en gaat dan in de keukenmachine samen met de hazelnoten.
  6. Maak er in de keukenmachine kruim van.
  7. Rasp de knoflook en citroen boven de keukenmachine en roer het nog even door.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Mix de cantharellen door de spruiten en besprenkel met olie.
  10. Verdeel het broodkruim over de spruiten en besprenkel nog met wat olie.
  11. Zet de schaal 35 minuten in de oven.
Notities

Tip 1: De spruitensalade is lekker voor erbij, maar met wat brood heb je meteen ook een maaltijdsalade
Tip 2: Ook zonder keukenmachine kun je dit gerecht maken. Hak dan het brood en de hazelnoten superfijn met een mes
Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »