
Kook Tijd | 25 minuten |
Passieve Tijd | 65 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 150 gram volkorenmeel
- 1 theelepel zout
- 70 gram koude boter
- 1 ei
- 2 eetlepels koud water
Voor de vulling:
- 400 gram pompoen
- 250 gram boerenkool
- 4 eieren
- 250 milliliter kokosmelk
- 200 gram geitenkaas
Extra nodig:
Ingrediënten
Voor het deeg:
Voor de vulling:
Extra nodig:
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Meng het volkorenmeel samen met het zout.
- Snijd de boter in blokjes en doe deze samen met het meel, het ei en het water in een kom.
- Kneed dit vervolgens kort tot een soepel deeg en laat het een kwartiertje rusten in de koelkast.
- Snijd ondertussen de pompoen in blokjes en kook deze samen met de boerenkool in tien minuten bijna gaar.
- Giet de pompoen en boerenkool af.
- Rol het deeg uit en bekleed daar de quichevorm mee.
- Klop in een kom de eieren samen met de kokosmelk tot een luchtig beslag.
- Vul de quiche met de groenten en giet er het eimengsel overheen.
- Brokkel de geitenkaas over de quiche en zet hem in de oven.
- Bak de quiche in drie kwartier goudbruin.
- Serveer met een frisse groene salade.