Wildpluksalade met bramendressing
Ingrediënten
Voor de salade:
  • 200gram wilde kruiden en bloemenweegbree, zuring, wilde rucola, Oost-Indische kers, madeliefjes (blaadjes), klaverblad, komkommerkruid (bernagie), bieslook
  • 2handjes bramen vers geplukt
Voor de bramendressing:
Instructies
  1. Maak de dressing een halve dag van tevoren, zodat de smaken lekker kunnen intrekken.
  2. Mix de bramen met de wittewijnazijn tot moes.
  3. Breng op smaak met de honing, mosterd en wat peper en zout.
  4. Laat dit zo’n zes tot acht uur staan.
  5. De salade zelf maak je kort voor je wilt gaan eten.
  6. Spoel je ‘wildplukboeketje’ met water schoon en scheur eventueel de grote bladen in stukken.
  7. In dit recept hebben we lekker veel zuring en wilde rucola gebruikt, een mooie basis voor salade.
  8. Gooi er nog wat bramen over en roer de dressing erdoor.
  9. Een heerlijke combi met de zuring en rucola.
  10. En voilà! Je zelf geplukte salade is klaar.
Notities

In de koelkast kun je de jam 2 tot 3 dagen goed bewaren.

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »