Home Recepten Gerechten met fruit Wildpluksalade met bramendressing

Wildpluksalade met bramendressing

0
Wildpluksalade met bramendressing

Deze wildpluksalade met lekker veel zuring zit vol vitamines: pro-vitamine A, B1 en C.

Recept Afdrukken
Wildpluksalade met bramendressing
Maaltijd Bijgerecht, Salade
Porties
Ingrediënten
Voor de salade:
  • 200 gram wilde kruiden en bloemen weegbree, zuring, wilde rucola, Oost-Indische kers, madeliefjes (blaadjes), klaverblad, komkommerkruid (bernagie), bieslook
  • 2 handjes bramen vers geplukt
Voor de bramendressing:
Maaltijd Bijgerecht, Salade
Porties
Ingrediënten
Voor de salade:
  • 200 gram wilde kruiden en bloemen weegbree, zuring, wilde rucola, Oost-Indische kers, madeliefjes (blaadjes), klaverblad, komkommerkruid (bernagie), bieslook
  • 2 handjes bramen vers geplukt
Voor de bramendressing:
Instructies
  1. Maak de dressing een halve dag van tevoren, zodat de smaken lekker kunnen intrekken.
  2. Mix de bramen met de wittewijnazijn tot moes.
  3. Breng op smaak met de honing, mosterd en wat peper en zout.
  4. Laat dit zo’n zes tot acht uur staan.
  5. De salade zelf maak je kort voor je wilt gaan eten.
  6. Spoel je ‘wildplukboeketje’ met water schoon en scheur eventueel de grote bladen in stukken.
  7. In dit recept hebben we lekker veel zuring en wilde rucola gebruikt, een mooie basis voor salade.
  8. Gooi er nog wat bramen over en roer de dressing erdoor.
  9. Een heerlijke combi met de zuring en rucola.
  10. En voilà! Je zelf geplukte salade is klaar.
Notities

In de koelkast kun je de jam 2 tot 3 dagen goed bewaren.

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Paddenstoelentapenade met knapperige hazelnoten
Volgend artikel De makkelijkste slanke voorgerechten
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>