Waterkerssoep met sint-jakobsschelpen
Porties
4personen
Passieve Tijd
20minuten
Porties
4personen
Passieve Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snipper het sjalotje en knoflook fijn en fruit ze glazig in de olie in een ruime kookpan.
  2. Voeg de bouillon toe en breng dit aan de kook.
  3. Verwijder een stukje van de stelen van de waterkers.
  4. Voeg de waterkers toe en kook deze in enkele minuten gaar.
  5. De room mag er daarna bij Opnieuw aan de kook brengen en daarna de soep met de staafmixer pureren.
  6. Even proeven om te beoordelen of er nog peper of zout bij moet.
  7. Verhit de boter samen met een el olie.
  8. Bak de coquilles afhankelijk van de dikte in drie minuten bruin, maar niet te gaar.
  9. Dan worden ze taai en hard. Liever een béétje rauw (veerkrachtig), dan te gaar.
  10. Keer ze regelmatig. Verdeel de coquilles over lage soepkommen en schep de soep eromheen.
  11. Bestrooi met gemalen chilipeper en garneer met een toef waterkers.
Notities

Maak de soep zo kort mogelijk voor het eten, om verkleuring te voorkomen.