Home Recepten Brood en granen Warme vijgen met knapperige boekweitgranola

Warme vijgen met knapperige boekweitgranola

0
Warme vijgen met knapperige boekweitgranola

Knisperende noten en zaden (ongebrand en ongezouten) horen in elke bowl thuis

Recept Afdrukken
Warme vijgen met knapperige boekweitgranola
Maaltijd Ontbijt
Prep Tijd 20 minuten
Porties
personen
Maaltijd Ontbijt
Prep Tijd 20 minuten
Porties
personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 170°C (160°C met hete lucht).
  2. Meng de boekweit met de havervlokken, lijnzaad en sesamzaad.
  3. Hak de noten grof.
  4. Strooi ze over het boekweitmengsel.
  5. Roer er dadelsiroop door.
  6. Leg bakpapier op een bakplaat.
  7. Verdeel de granola hierover en bak deze in het midden van de oven in een minuut of tien lichtbruin.
  8. Check na zes minuten of de granola al verkleurt en schep hem indien nodig nog even om.
  9. Laat de granola afkoelen en schep het chiazaad en de gepofte quinoa erdoor.
  10. Snijd de vijgen doormidden of in vieren.
  11. Bak de vijgen in een antiaanbakpan met een theelepeltje neutrale olie op middelhoog vuur in enkele minuten bruin.
  12. Schep de yoghurt in kommen en verdeel de vijgen, granola en rood fruit erop.
  13. Lekker met verse munt.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Twentyten

Food spreekt voor zich.
Althans, als je het goed doet.
Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit.
Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie.
Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen.
Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.

Vorig artikel Granita van passievrucht en sinaasappel
Volgend artikel Bulgursalade met jonge worteltjes en sesamzaad
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>