Warme hummus met pittige aubergine & ei

    435
    Recept Afdrukken
    Warme hummus met pittige aubergine & ei
    Maaltijd Hoofdgerecht
    Kook Tijd 25 minuten
    Porties
    Ingrediënten
    Maaltijd Hoofdgerecht
    Kook Tijd 25 minuten
    Porties
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Kook de kikkererwten in een pan met 900 ml kokend water en wat zout in 18-20 minuten goed gaar.
    2. Verwarm intussen 3 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak de ui, rode peper en aubergine al omscheppend 2-3 minuten op zacht vuur. Voeg 2 eetlepels citroensap, rozijnen, kappertjes, tomatensap en wat zout en peper toe en laat 10 minuten sudderen tot het een lekkere saus wordt. Voeg zo nodig een scheut water toe.
    3. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak op zacht vuur 4 spiegeleieren.
    4. Giet de kikkererwten af, maar vang het vocht op. Pureer de warme kikkererwten in de keukenmachine met de tahin, komijn, versgemalen zwarte peper, wat zout, 1-2 eetlepels citroensap, 2-3 eetlepels olijfolie en een scheut kookvocht tot een gladde pasta.
    5. Schep de warme hummus in wijde kommen en schep de aubergine in het midden. Leg hierop een spiegelei en strooi er wat paprikapoeder over. Lekker met zelfgebakken pitabrood en blaadjes van mini-romainesla.
    Notities

    Tip
    Deze warme hummus is lekker bij een uitgebreide borrel, maar ook als hoofdgerecht. Serveer dan met een extra salade en groente als beetgare broccoliroosjes en repen paprika.

    In dit recept wordt gebruik gemaakt van:

    Kortkokende splitkikkererwten
    Kikkererwten vormen de basis voor hummus en falafel, maar smaken ook heerlijk in soep of een stevige stoofpot. Ze behoren tot de peulvruchtenfamilie en bevatten eiwitten en vezels. Kikkererwten zijn dus voedzaam, en dankzij Lassie nu ook supersnel op je bord! Lees verder »

    Dit recept is gebruikt tijdens de Veggie-challenge in samenwerking met Lassie