Home Recepten Voorjaarssoep met groene curry en groene groente

Voorjaarssoep met groene curry en groene groente

0
Voorjaarssoep met groene curry en groene groente

Als je ruim 100 gram bladgroentes per dag eet, schijn je de kans op diabetes te kunnen verkleinen

Recept Afdrukken
Voorjaarssoep met groene curry en groene groente
Maaltijd Lunch
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Extra nodig:
Maaltijd Lunch
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Extra nodig:
Instructies
  1. Was de courgette, halveer deze en schraap met een lepeltje het witte vruchtvlees eruit.
  2. Snijd het groene vruchtvlees in plakjes.
  3. Verwarm de currypasta in de olie in een pan en roer gedurende een minuut om zodat de smaken loskomen.
  4. Voeg bouillon, kokosmelk en courgette toe en breng dit alles aan de kook.
  5. Laat de courgette in ongeveer vijf minuten zachtjes gaar koken.
  6. Voeg op een paar blaadjes na de spinazie en een paar takjes koriander toe en maal alles met een staafmixer tot een glad mengsel.
  7. Voeg indien nodig wat zout toe.
  8. Schep de soep in kommen en garneer met spinazieblaadjes, koriander, lente-ui en gefrituurde uitjes.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Groene maaltijdsalade met miso-kip
Volgend artikel Groene ‘flammkuchen’ met pancetta
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>