Voorjaarssalade met raapstelen
IJzergebrek? Zet dan raapstelen op het menu. Dat geeft je weer kracht.
Porties
4personen
Passieve Tijd
1uur
Porties
4personen
Passieve Tijd
1uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de bieten in drie kwartier gaar.
  2. Laat ze afkoelen, pel ze, snijd ze in stukken en breng ze op smaak met zout, peper en citroensap.
  3. Hak de peterselie grof en schep deze door de bieten.
  4. Kook intussen de doperwten, linzen en quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Giet ze af en laat ze afkoelen.
  6. Spoel de doperwten af onder koud water.
  7. Halveer de avocado.
  8. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd het in parten.
  9. Besprenkel de avocado, linzen en quinoa met olijfolie, citroensap en zout en peper.
  10. Verdeel de takjes raapstelen in diepe borden en schep de verschillende onderdelen naast elkaar erop.
Notities

Tip: Weinig tijd? Gebruik voorgekookte bieten.
Wist je dat: Quinoa en zeekraal familie van elkaar zijn? Net als bieten overigens.

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »