Home Recepten Gerechten met fruit Voorjaarssalade met raapstelen

Voorjaarssalade met raapstelen

0
Voorjaarssalade met raapstelen
Recept Afdrukken
Voorjaarssalade met raapstelen
IJzergebrek? Zet dan raapstelen op het menu. Dat geeft je weer kracht.
Passieve Tijd 1 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de bieten in drie kwartier gaar.
  2. Laat ze afkoelen, pel ze, snijd ze in stukken en breng ze op smaak met zout, peper en citroensap.
  3. Hak de peterselie grof en schep deze door de bieten.
  4. Kook intussen de doperwten, linzen en quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Giet ze af en laat ze afkoelen.
  6. Spoel de doperwten af onder koud water.
  7. Halveer de avocado.
  8. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd het in parten.
  9. Besprenkel de avocado, linzen en quinoa met olijfolie, citroensap en zout en peper.
  10. Verdeel de takjes raapstelen in diepe borden en schep de verschillende onderdelen naast elkaar erop.
Notities

Tip: Weinig tijd? Gebruik voorgekookte bieten.
Wist je dat: Quinoa en zeekraal familie van elkaar zijn? Net als bieten overigens.

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Lentestamp met zeebaars & zeekraal
Volgend artikel Kip op een bedje van boekweit
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>