Home Recepten Volkoren pizzette met lentegroen

Volkoren pizzette met lentegroen

0
Volkoren pizzette met lentegroen
Recept Afdrukken
Volkoren pizzette met lentegroen
Wie wordt niet blij van pizza? Precies - iedereen. Pizzette is een kleine pizza, ze wordt in Italië gegeten bij de borrel. Maak deze lekkere mini-pizza’s voor de lunch, of eet ze als voorafje. Een stuk gezonder dan eentje uit het vriesvak, want volkoren en vegetarisch.
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 1 uur rijzen
Porties
minipizza's
Ingrediënten
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 1 uur rijzen
Porties
minipizza's
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng de volkorenbloem met gist, water (eerst 200 ml) en zout tot een zacht, soepel deeg. Kneed het deeg minimaal vijf minuten met de hand of in de keukenmachine.
  2. Doe wat olie in een kom en leg hier het deeg in. Smeer nog een drupje olie aan de bovenzijde van het deeg en dek de kom af met een vochtige theedoek. Zet het deeg op een warme plek en laat het een uur rijzen.
  3. Kneed daarna het deeg met bebloemde handen goed door. Verdeel het in 12 stukjes en bestrooi deze met bloem.
  4. Verwarm de oven voor op de hoogste stand (minimaal 230ºC). Snijd de courgette in plakjes en gril deze zo’n drie minuten in de grillpan.
  5. Halveer de mozzarella.
  6. Druk en rol de stukjes deeg plat tot minipizza’s en leg ze op een bakplaat.
  7. Verdeel een dunne laag gezeefde tomaten binnen de randen van het deeg, bestrooi deze met oregano, peper naar smaak en beleg ze met mozzarella, courgette en halve tomaatjes. Rasp er pecorino overheen.
  8. De pizzette mogen nu ongeveer acht minuten de oven in tot ze knapperig bruin zijn. Garneer ze voor het opdienen nog even met in stukjes gescheurde, verse basilicum.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Vorig artikel Groene power smoothie
Volgend artikel Broodje energie met kip en avocado
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>