Home Recepten Verwarmende dahlsoep met naan

Verwarmende dahlsoep met naan

0
Verwarmende dahlsoep met naan

Als je naar Engeland op vakantie, wip dan ook bij een Indiase toko naar binnen voor mooie curry’s en prachtige specerijen

Recept Afdrukken
Verwarmende dahlsoep met naan
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Naan:
Overige:
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Naan:
Overige:
Instructies
  1. Doe de bloem in een grote kom en meng de gist, honing en zout er door.
  2. Voeg het water, de yoghurt en ghee toe en kneed vijf minuten tot een soepel deeg.
  3. Bedek de kom met een vochtige theedoek en zet voor minimaal één uur weg op een warme plek of totdat het deeg verdubbeld is.
  4. Maal voor de currypoeder de kruidnagel en kaneel fijn met een vijzel en roer deze de overige specerijen door elkaar.
  5. Meng de groentebouillon met het water en voeg de linzen toe.
  6. Breng aan de kook en voeg de currypoeder toe.
  7. Kook twintig minuten op laag vuur gaar.
  8. Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de gember fijn.
  9. Snijd de tomaten in blokjes.
  10. Verwarm in een koekenpan de ghee en bak hierin de ui, knoflook en gember glazig.
  11. Voeg het mosterdzaad toe en bak mee.
  12. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog vier minuten.
  13. Voeg het mengsel toe aan de gekookte linzen.
  14. Roer er de garam masala door en pureer het geheel met een staafmixer.
  15. Verdeel het deeg in zes porties en rol uit op een bebloemd werkblad.
  16. Verwarm een koekenpan op hoog vuur.
  17. Smeer de bovenkant van het deeg in met wat ghee en bak de broden aan iedere kant ongeveer twee minuten goudbruin.
  18. Serveer de soep met de naanbroden en garneer met blaadjes koriander.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Vorig artikel Soufflé met kaas en waterkerssalade
Volgend artikel Olé! 4 Pittige gehaktballetjes – Spaanse stijl
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>