Vergeten-groententuintje

    347

    Een vrolijk vegetarisch gerecht bomvol groenten. Met groenten kun je eindeloos variëren, in dit geval wordt het een vergeten-groententuintje op basis van verse en zoetzure groenten uit het kookboek Hollandse Klassiekers anno nu.

    Recept Afdrukken
    Vergeten-groententuintje
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Keukengerei
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Keukengerei
    Instructies
    1. Schil de aardappel en snijd deze in grove stukken, kook ze daarna gaar en meng met de gesmolten roomboter en de warme melk. Breng op smaak met peper en zout.
    2. In dit recept heb ik enkele verschillende groenten zoetzuur gebruikt: pompoen, rammenas, gele wortel.
    3. Snijd de knolselderij en de flespompoen in staafjes van 1cm bij 1 cm en 5 cm lang.
    4. Bak deze in olijfolie mooi goudbruin en gaar op hoog vuur.
    5. Pluk de blaadjes van de peterselie en frituur deze krokant in een pannetje met olie.
    6. Gebruik de aardappelpuree als ­bodem, strooi hierover een krokant laagje van fijngehakte croutons.
    7. Steek daarna al je verschillende groenten hierin, zodat het een mooi vol tuintje wordt.
    8. Strooi daarna de gefrituurde peterselie eroverheen.
    Notities

    TIP 

    Voor dit recept kun je heel veel verschillende groenten en ­bereidingen gebruiken, de mogelijkheden zijn eindeloos. Dit recept is aan te passen aan de seizoenen; bijvoorbeeld in het voorjaar bospeen, in de zomer tuinbonen, in de herfst paddenstoelen en in de winter spruitjes.

    Hollandse klassiekers anno nu

    Auteur: Tjitze van der Dam
    ISBN: 9789463190473

    Koop dit boek via Bol.com »