Vegetarische curry met gember
Verse gember is niet alleen een super smaakmaker, maar ook heerlijk voor je weerstand
Porties
2personen
Passieve Tijd
30minuten
Porties
2personen
Passieve Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit een scheutje olie in een stevige pan.
  2. Rasp twee tenen knoflook en een duimpje gember en doe die samen met de gesnipperde lente-ui in de pan en laat ze zo’n twee minuten garen tot de geuren goed vrijkomen.
  3. Snijd de courgette in blokjes en scheur de bloemkool in roosjes. Kook ondertussen de rijst of quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  4. Voeg de bouillon, bloemkool, courgette en peultjes toe. Breng de bouillon aan de kook en laat deze vijf minuten zacht pruttelen tot de groenten wat zachter zijn.
  5. Voeg de currypasta toe, schep alles goed om en roer er kokosmelk door.
  6. Breng het geheel aan de kook en laat het net zo lang staan tot de groenten gaar zijn, maar nog wel bite hebben.
  7. Schep de rijst in een kom met de curry en knip er verse koriander of platte peterselie over.
Notities

Tip: Kun je niet kiezen tussen quinoa of zilvervliesrijst? Op gezondnu.nl zetten we de plussen en minnen van deze gezonde voedingsmiddelen voor je op een rij, zodat je de beste keuze kunt maken.

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »