Tarte tatin met sjalotjes

    724

    Sjalotjes bevatten meer ontstekingsremmende stoffen dan meeste andere uisoorten

    Recept Afdrukken
    Tarte tatin met sjalotjes
    Maaltijd Lunch
    Prep Tijd 30 minuten
    Kook Tijd 30 minuten
    Passieve Tijd 60 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Maaltijd Lunch
    Prep Tijd 30 minuten
    Kook Tijd 30 minuten
    Passieve Tijd 60 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
    2. Snijd de sjalotten in vier parten.
    3. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en strooi de tijmblaadjes erin.
    4. Bak de sjalotten op laag vuur tot ze lichtbruin kleuren en zacht aanvoelen.
    5. Zorg dat de partjes niet uit elkaar vallen.
    6. Schenk de balsamicoazijn over de sjalotten en laat nog enkele minuten op laag vuur staan.
    7. Vet de vorm in en rangschik de sjalotten op de bodem.
    8. Strooi hier wat zout en peper over.
    9. Snijd de brie in plakjes en verdeel over de sjalotten.
    10. Hak de hazelnoten grof en strooi over de brie.
    11. Rol het deeg iets uit en snijd een cirkel uit die iets groter is dan de taartvorm.
    12. Leg het deeg voorzichtig over de vorm en stop de randjes goed in.
    13. Prik het bladerdeeg in met een vork.
    14. Plaats de taart een halfuur in de oven totdat de bovenkant goudbruin en krokant is.
    15. Laat iets afkoelen en draai de taart voorzichtig om met een bord.
    16. Strooi voor het serveren nog wat rucola over de tarte tatin.
    17. Lekker met een frisse salade.
    Notities

    ¡kook!

    NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

    Bestel direct in onze webshop »

    Recept, styling en fotografie door:
    logo_ztrdg

    Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

    Kijk op ztrdg.nl »