Supersalade met makreel en rucola

  941

  Je kunt rucola al vanaf februari zaaien onder glas. Dan heb je in april je eerste oogst te pakken

  Recept Afdrukken
  Supersalade met makreel en rucola
  Maaltijd Lunch
  Passieve Tijd 20 minuten
  Porties
  personen
  Ingrediënten
  Maaltijd Lunch
  Passieve Tijd 20 minuten
  Porties
  personen
  Ingrediënten
  Instructies
  1. Snijd de perziken doormidden en verwijder de pit.
  2. Je kunt dit op dezelfde manier doen als bij een avocado door de twee helften in tegengestelde richting te draaien. Verhit een grillpan op hoog vuur.
  3. Snijd de perziken in halve maantjes en grill ze kort aan beide kanten zodat er mooie grillstreepjes ontstaan. Rooster de amandelen in vijf minuten knapperig in een hete koekenpan en hak ze grof. Maak een dressing van sinaasappelsap en olijfolie en breng die op smaak met zout en peper.
  4. Doe de rucola in een kom, giet de dressing erover.
  5. De perziken mogen erbij.  Wrijf de makreel tussen je vingers om eventuele graadjes te verwijderen en voeg de vis toe aan de salade. Verdeel de salade over de borden en strooi de gehakte amandelen en tuinkers er over.
  Notities

  Recept, styling en fotografie door:
  logo_ztrdg

  Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

  Kijk op ztrdg.nl »