
Je kunt rucola al vanaf februari zaaien onder glas. Dan heb je in april je eerste oogst te pakken
Passieve Tijd | 20 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 3 stuks perziken
- 240 gram gerookte makreel
- 1 handje amandelen
- 150 gram rucola
- 1 stuks sinaasappel sap
- 3 el olijfolie extra vierge
- 4 el tuinkers
Ingrediënten
|
Instructies
- Snijd de perziken doormidden en verwijder de pit.
- Je kunt dit op dezelfde manier doen als bij een avocado door de twee helften in tegengestelde richting te draaien. Verhit een grillpan op hoog vuur.
- Snijd de perziken in halve maantjes en grill ze kort aan beide kanten zodat er mooie grillstreepjes ontstaan. Rooster de amandelen in vijf minuten knapperig in een hete koekenpan en hak ze grof. Maak een dressing van sinaasappelsap en olijfolie en breng die op smaak met zout en peper.
- Doe de rucola in een kom, giet de dressing erover.
- De perziken mogen erbij. Wrijf de makreel tussen je vingers om eventuele graadjes te verwijderen en voeg de vis toe aan de salade. Verdeel de salade over de borden en strooi de gehakte amandelen en tuinkers er over.
Notities
Recept, styling en fotografie door:
Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.