Home Recepten Gerechten met fruit Supersalade met makreel en rucola

Supersalade met makreel en rucola

0
Supersalade met makreel en rucola

Je kunt rucola al vanaf februari zaaien onder glas. Dan heb je in april je eerste oogst te pakken

Recept Afdrukken
Supersalade met makreel en rucola
Maaltijd Lunch
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Lunch
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de perziken doormidden en verwijder de pit.
  2. Je kunt dit op dezelfde manier doen als bij een avocado door de twee helften in tegengestelde richting te draaien. Verhit een grillpan op hoog vuur.
  3. Snijd de perziken in halve maantjes en grill ze kort aan beide kanten zodat er mooie grillstreepjes ontstaan. Rooster de amandelen in vijf minuten knapperig in een hete koekenpan en hak ze grof. Maak een dressing van sinaasappelsap en olijfolie en breng die op smaak met zout en peper.
  4. Doe de rucola in een kom, giet de dressing erover.
  5. De perziken mogen erbij.  Wrijf de makreel tussen je vingers om eventuele graadjes te verwijderen en voeg de vis toe aan de salade. Verdeel de salade over de borden en strooi de gehakte amandelen en tuinkers er over.
Notities

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Jouw oogst in de pot
Volgend artikel Waterkerssoep met sint-jakobsschelpen
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>