Home Recepten Gerechten met fruit Spruitjesprikker & knisperende boerenkool

Spruitjesprikker & knisperende boerenkool

0
Spruitjesprikker & knisperende boerenkool

Bittere groenten zoals spruitjes maken de vertering van je kerstdiner een beetje makkelijker

Recept Afdrukken
Spruitjesprikker & knisperende boerenkool
Bittere groenten zoals spruitjes maken de vertering van je kerstdiner een beetje makkelijker.
Maaltijd Bijgerecht
Passieve Tijd 30 miniten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Bijgerecht
Passieve Tijd 30 miniten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de bladeren van de boerenkool in grove stukken en verdeel ze op een bakblik.
  3. Besprenkel ze met wat olie en bestrooi ze met zout en peper.
  4. Meng dit alles goed door elkaar.
  5. Rooster de kool in zes minuten krokant en licht gebruind.
  6. Schep tussentijds de bladeren meerdere keren om.
  7. Snijd de onderkant van de spruitjes af en verwijder de lelijke buitenste bladeren.
  8. Halveer de spruitjes, rijg ze op een spies en besprenkel deze met wat olie.
  9. Gril ze in zo’n 20 min gaar.
  10. Snipper de bieslook en pers de knoflook.
  11. Meng ze door de yoghurt en roer er de tahin door.
  12. Breng op smaak met zout en peper.
  13. Snijd de appel in partjes en meng samen met de gegrilde spruitjes.
  14. Besprenkel de salade met de tahindressing en garneer met de krokante boerenkool.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Heldere paddenstoelensoep met kiemen
Volgend artikel Luchtige pannenkoekjes met hangop en rozenblaadjes
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>