
Blauwschimmelkaas uit Nederland! De boerin ging in Frankrijk in de leer om deze kaas te kunnen maken
Kook Tijd | 40 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 200 gr bladspinazie
- 1 teentjes teen knoflook
- 7 plakken plakken bladerdeeg
- 100 ml slagroom
- 2 st eieren
- 75 gr blauwklaver kaas
- 1 st rode ui
- 1 snufje zout en peper
Extra nodig:
- 1 st quichevorm van ca. 25 cm doorsnede + bakbonen
Ingrediënten
Extra nodig:
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Slink de spinazie kort in een hete pan met een fijngesneden teentje knoflook en breng op smaak met zout en peper.
- Bekleed de quichevorm met bakpapier en verdeel het deeg over de vorm.
- Leg een vel bakpapier op het deeg en vul de taart met blindbakvulling.
- Bak de quiche 10 min. blind en nog eens 5 min. zonder de vulling.
- Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C.
- Kluts de slagroom met de eieren en voeg wat zout en peper toe.
- Vul de quiche met spinazie en de gekruimelde kaas.
- Schenk het roommengsel erover.
- Snij de rode ui in half maantjes en leg bovenop.
- Bak voor ca. 30 min.
Notities
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:
Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.