Home Recepten Spinaziequiche met blauwklaverkaas

Spinaziequiche met blauwklaverkaas

0
Spinaziequiche met blauwklaverkaas

Blauwschimmelkaas uit Nederland! De boerin ging in Frankrijk in de leer om deze kaas te kunnen maken

Recept Afdrukken
Spinaziequiche met blauwklaverkaas
Maaltijd Hoofdgerecht
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Extra nodig:
Maaltijd Hoofdgerecht
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Extra nodig:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Slink de spinazie kort in een hete pan met een fijngesneden teentje knoflook en breng op smaak met zout en peper.
  3. Bekleed de quichevorm met bakpapier en verdeel het deeg over de vorm.
  4. Leg een vel bakpapier op het deeg en vul de taart met blindbakvulling.
  5. Bak de quiche 10 min. blind en nog eens 5 min. zonder de vulling.
  6. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C.
  7. Kluts de slagroom met de eieren en voeg wat zout en peper toe.
  8. Vul de quiche met spinazie en de gekruimelde kaas.
  9. Schenk het roommengsel erover.
  10. Snij de rode ui in half maantjes en leg bovenop.
  11. Bak voor ca. 30 min.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Rabarbertaart met noten
Volgend artikel Kippensoep met lente-ui
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>