Home Recepten Soft polenta met kastanjechampignons en geroosterde groenten

Soft polenta met kastanjechampignons en geroosterde groenten

0
Soft polenta met kastanjechampignons en geroosterde groenten

Kastanjechampignons bevatten minder vocht dan gewone champignons en blijven dus lekker stevig

Recept Afdrukken
Soft polenta met kastanjechampignons en geroosterde groenten
Maaltijd Hoofdgerecht
Kook Tijd 35 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Kook Tijd 35 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Plaats de trosjes tomaat op een bakplaat.
  3. Schil de ui, hak hem in vier parten en leg hem samen met een hele bol knoflook op de bakplaat.
  4. Besprenkel de groente met olijfolie en zout.
  5. Rooster ze zo’n 25 minuten.
  6. Breng 800 milliliter groentebouillon aan de kook en voeg al roerend de polenta toe, kook deze in vier minuten zacht.
  7. Borstel de champignons – indien nodig – schoon en snijd ze desgewenst in stukjes.
  8. Verwarm een pan met een scheut olijfolie en bak de champignons in enkele minuten bruin.
  9. Verdeel de polenta over de borden samen met de champignons, tomaat, ui en knoflook.
  10. Besprenkel met olijfolie en fijngesneden rozemarijn.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Twentyten

Food spreekt voor zich. Althans, als je het goed doet. Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit. Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie. Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.

Vorig artikel Gnocchi met cantharellen, pompoen, noten en salie
Volgend artikel Tiramisu versus chocolademousse | Wat is gezonder?
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>