SOEP VAN ZONGEDROOGDE PADDENSTOELEN
Ingrediënten
Instructies
  1. Week de gedroogde paddenstoelen 15-20 minuten in 150 ml vers gekookt water, giet door een fijne zeef af en vang het weekvocht op.
  2. Snijd de paddenstoelen fijn. Verhit de raapzaadolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de bleekselderij, wortel en prei toe en kook zachtjes afgedekt 5-10 minuten tot de groenten zacht worden.
  4. Voeg de verse en gedroogde fijngesneden paddenstoelen, zongedroogde tomaten, kruiden, bouillon, melk en het weekvocht aan de pan toe en breng aan de kook.
  5. Laat 15 minuten zachtjes koken.
  6. Verwarm de oven ondertussen voor op 200 °C/gasstand 6.
  7. Schep de witte champignons met een beetje gedroogde tijm en zwarte peper in de olijfolie om.
  8. Bak 15 minuten op een bakplaat.
  9. Laat de soep enigszins afkoelen voordat u de tijmtakjes verwijdert.
  10. Giet in een foodprocessor of blender en pureer tot een glad mengsel.
  11. Proef en breng op smaak.
  12. Leg de hele geroosterde witte champignons op de soep.
  13. Garneer met verse tijmblaadjes en wat yoghurt of room.
Notities

Recept afkomstig uit: Kookboek bij dementiekookboekbijdementie
Auteurs: Margaret Rayman, Vanessa Ridland, Katie Sharpe en Patsy Westcott
ISBN: 9789021562902
Prijs: €24,99
Kosmos Uitgevers

Bestel dit boek bij bol.com »