Soep van zongedroogde paddenstoelen

    942

    Zongedroogde paddenstoelen voegen extra vitamine D aan dit recept toe. Een topping van hele geroosterde paddenstoelen geeft de soep extra textuur en smaak.

    Recept Afdrukken
    SOEP VAN ZONGEDROOGDE PADDENSTOELEN
    Maaltijd Soepen, Voorgerecht
    Porties
    Ingrediënten
    Maaltijd Soepen, Voorgerecht
    Porties
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Week de gedroogde paddenstoelen 15-20 minuten in 150 ml vers gekookt water, giet door een fijne zeef af en vang het weekvocht op.
    2. Snijd de paddenstoelen fijn. Verhit de raapzaadolie in een grote pan op middelhoog vuur.
    3. Voeg de bleekselderij, wortel en prei toe en kook zachtjes afgedekt 5-10 minuten tot de groenten zacht worden.
    4. Voeg de verse en gedroogde fijngesneden paddenstoelen, zongedroogde tomaten, kruiden, bouillon, melk en het weekvocht aan de pan toe en breng aan de kook.
    5. Laat 15 minuten zachtjes koken.
    6. Verwarm de oven ondertussen voor op 200 °C/gasstand 6.
    7. Schep de witte champignons met een beetje gedroogde tijm en zwarte peper in de olijfolie om.
    8. Bak 15 minuten op een bakplaat.
    9. Laat de soep enigszins afkoelen voordat u de tijmtakjes verwijdert.
    10. Giet in een foodprocessor of blender en pureer tot een glad mengsel.
    11. Proef en breng op smaak.
    12. Leg de hele geroosterde witte champignons op de soep.
    13. Garneer met verse tijmblaadjes en wat yoghurt of room.
    Notities

    Recept afkomstig uit: Kookboek bij dementiekookboekbijdementie
    Auteurs: Margaret Rayman, Vanessa Ridland, Katie Sharpe en Patsy Westcott
    ISBN: 9789021562902
    Prijs: €24,99
    Kosmos Uitgevers

    Bestel dit boek bij bol.com »