
In de Tweede Wereldoorlog werd bij gebrek aan penicilline ook wel knoflook ingezet
Passieve Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 500 gram gemengde vis en zeevruchten
- 2 stuks uien
- 2 tenen knoflook
- 4 el olijfolie
- 325 gram gele rijst
- 500 ml groente- of visbouillon
- 400 gram tomaat in blokjes
- 300 gram doperwten (diepvries of vers)
- 1 bosje platte peterselie
Ingrediënten
|
Instructies
- Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook erin.
- Voeg de rijst toe en bak hem al roerend twee tot drie minuten mee.
- Giet de bouillon erbij, de stukjes tomaat en de vis. Breng het geheel aan de kook en laat de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar worden.
- Voeg als laatste de doperwten toe en laat deze kort garen met het deksel op de pan. Lekker met grof gehakte peterselie.
Notities
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:
Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.