Home Recepten Brood en granen Slaapbrood met bananen en bloempjes

Slaapbrood met bananen en bloempjes

0
Slaapbrood met bananen en bloempjes
Recept Afdrukken
Slaapbrood met bananen en bloempjes
In bananen zitten eigenlijk alleen maar slaapverwekkende stofjes zoals magnesium, tryptofaan, melatonine en serotonine.
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd +/- 75 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor het brood:
Voor de jam:
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd +/- 75 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor het brood:
Voor de jam:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Vet de cakevorm in en bekleed deze met bakpapier.
  3. Hak de amandelen en de kamillebloempjes fijn en prak de bananen.
  4. Neem een grote kom. Meng hierin de amandelen, kamillebloempjes, bloem, bakpoeder, lijnzaad, kokos en kaneel door elkaar.
  5. Klop in een andere kom de eieren samen met de rietsuiker luchtig.
  6. Voeg de olie toe.
  7. Nogmaals goed mixen.
  8. Schep nu de droge ingrediënten voorzichtig door het eimengsel.
  9. Voeg als laatste de geprakte bananen toe.
  10. Schep het goed door tot je een egaal beslag krijgt.
  11. Vet de bakvorm in.
  12. Giet het mengsel in de vorm en bak de cake in een uur en vijftien minuten gaar.
  13. Test na een uur met een satéprikker of de cake al gaar is.
  14. Komt de prikker ‘schoon’ uit de cake, dan mag hij uit de oven.
  15. Voor de jam: snijd de rabarberstengels in stukjes en verhit deze samen met een klein bodempje water in een steelpan.
  16. Voeg de honing toe en laat het koken totdat de rabarber oplost. Lekker zoetzuur om bij de cake te serveren.
Notities

Tip: Hoe rijper je bananen, hoe minder suiker je hoeft toe te voegen. Als je geen zoetekauw bent, hoef je bij heel rijpe bananen zelfs geen suiker meer toe te voegen.

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Vorig artikel Groenten met hummus
Volgend artikel Zelfgemaakte potaugurkjes in’t zuur
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>