Sinaasappelcake met rozenblaadjes

    548

    Zorg voor verschillende structuren in je gerecht: knisperend, hard, zacht, en romig en iets plakkerigs

    Recept Afdrukken
    Sinaasappelcake met rozenblaadjes
    Maaltijd Nagerecht
    Kook Tijd 15 minuten
    Passieve Tijd 55 minuten
    Porties
    personen
    Maaltijd Nagerecht
    Kook Tijd 15 minuten
    Passieve Tijd 55 minuten
    Porties
    personen
    Instructies
    1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
    2. Klop de suiker en de boter romig met de mixer.
    3. Voeg hier één voor één de eieren aan toe.
    4. Mix het goed.
    5. Pers de sinaasappelen uit en voeg bijna al het sap toe.
    6. Houd twee eetlepels achter de hand.
    7. Rasp de schil van een (gewassen!) sinaasappel.
    8. Voeg de sinaasappelrasp, bloem, meel, bakpoeder en een snuf zout toe en mix het beslag kort.
    9. Verdeel het beslag over een ingevette of met bakpapier beklede springvorm.
    10. Zet de cake 55 minuten in de oven.
    11. Laat hem daarna afkoelen.
    12. Giet het overige sinaasappelsap en de honing samen in een kom.
    13. Roer dit goed door elkaar en smeer er de bovenkant van de cake mee in.
    14. Besprenkel met de gesneden pistachenoten en rozenblaadjes.
    15. Maak het af met een klein beetje poedersuiker voor een feestelijk effect.
    Notities

    ¡kook!

    NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

    Bestel direct in onze webshop »

    Twentyten

    Food spreekt voor zich. Althans, als je het goed doet. Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit. Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie. Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.