Home Recepten Gerechten met fruit Sinaasappelcake met rozenblaadjes

Sinaasappelcake met rozenblaadjes

0
Sinaasappelcake met rozenblaadjes

Zorg voor verschillende structuren in je gerecht: knisperend, hard, zacht, en romig en iets plakkerigs

Recept Afdrukken
Sinaasappelcake met rozenblaadjes
Maaltijd Nagerecht
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 55 minuten
Porties
personen
Maaltijd Nagerecht
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 55 minuten
Porties
personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Klop de suiker en de boter romig met de mixer.
  3. Voeg hier één voor één de eieren aan toe.
  4. Mix het goed.
  5. Pers de sinaasappelen uit en voeg bijna al het sap toe.
  6. Houd twee eetlepels achter de hand.
  7. Rasp de schil van een (gewassen!) sinaasappel.
  8. Voeg de sinaasappelrasp, bloem, meel, bakpoeder en een snuf zout toe en mix het beslag kort.
  9. Verdeel het beslag over een ingevette of met bakpapier beklede springvorm.
  10. Zet de cake 55 minuten in de oven.
  11. Laat hem daarna afkoelen.
  12. Giet het overige sinaasappelsap en de honing samen in een kom.
  13. Roer dit goed door elkaar en smeer er de bovenkant van de cake mee in.
  14. Besprenkel met de gesneden pistachenoten en rozenblaadjes.
  15. Maak het af met een klein beetje poedersuiker voor een feestelijk effect.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Twentyten

Food spreekt voor zich. Althans, als je het goed doet. Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit. Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie. Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.

Vorig artikel Knolselderijsoep met krokante boerenkool
Volgend artikel De 10 gezondste ingrediënten volgens Tamara de Weijer
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>