Home Recepten Gerechten met fruit Sinaasappel-couscoussalade met gebakken haloumi

Sinaasappel-couscoussalade met gebakken haloumi

0
Sinaasappel-couscoussalade met gebakken haloumi
Recept Afdrukken
Sinaasappel-couscoussalade met gebakken haloumi
Maaltijd Hoofdgerecht
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Maaltijd Hoofdgerecht
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Instructies
  1. Snijd de cocktailtomaten in vieren. Schep de zaadjes met vocht in een zeef. Zet de zeef op een kom en wrijf het vocht met een lepel door de zeef. Snijd de partjes tomaat in kleine blokjes. Snijd de dadels open en haal de pitten eruit. Snijd ze in dunne reepjes.
  2. Doe de couscous over in een schaal en roer de ras el hanout, peterselie, blokjes tomaat, dadels, sinaasappelrasp en wat zout erdoor. Voeg het sinaasappelsap en het tomatenvocht toe en schenk er dan zoveel kokend water bij dan de couscous net onder staat. Laat de couscous 10 minuten wellen.
  3. Hak de pistachenootjes of amandelen grof. Snijd de haloumi in 12 plakjes en bak ze in een koekenpan met olijfolie in 2-3 minuten goudbruin.
  4. Verdeel de veldsla en/of rucola over 4 borden en schep de couscoussalade in het midden. Leg de plakjes haloumi erop en strooi de nootjes erover.
Notities

Tip
Vervang de haloumi door Griekse feta en verkruimel deze boven de couscoussalade op de borden.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van:

Biologische Wereldgranen Couscous
Als innovatieve rijstleider introduceert Lassie nu ook de Biologische Wereldgranen Couscous. Couscous is een traditioneel gerecht uit Noord-Afrika, zoals rijst dat is in veel Aziatische landen. Omdat Lassie Werelgranen Couscous een biologisch product is, beantwoordt het aan de behoefte van de milieubewuste consument. Lees verder »

Dit recept is gebruikt tijdens de Veggie-challenge in samenwerking met Lassie