Sinaasappel-couscoussalade met gebakken haloumi

    927
    Recept Afdrukken
    Sinaasappel-couscoussalade met gebakken haloumi
    Maaltijd Hoofdgerecht
    Kook Tijd 25 minuten
    Porties
    personen
    Maaltijd Hoofdgerecht
    Kook Tijd 25 minuten
    Porties
    personen
    Instructies
    1. Snijd de cocktailtomaten in vieren. Schep de zaadjes met vocht in een zeef. Zet de zeef op een kom en wrijf het vocht met een lepel door de zeef. Snijd de partjes tomaat in kleine blokjes. Snijd de dadels open en haal de pitten eruit. Snijd ze in dunne reepjes.
    2. Doe de couscous over in een schaal en roer de ras el hanout, peterselie, blokjes tomaat, dadels, sinaasappelrasp en wat zout erdoor. Voeg het sinaasappelsap en het tomatenvocht toe en schenk er dan zoveel kokend water bij dan de couscous net onder staat. Laat de couscous 10 minuten wellen.
    3. Hak de pistachenootjes of amandelen grof. Snijd de haloumi in 12 plakjes en bak ze in een koekenpan met olijfolie in 2-3 minuten goudbruin.
    4. Verdeel de veldsla en/of rucola over 4 borden en schep de couscoussalade in het midden. Leg de plakjes haloumi erop en strooi de nootjes erover.
    Notities

    Tip
    Vervang de haloumi door Griekse feta en verkruimel deze boven de couscoussalade op de borden.

    In dit recept wordt gebruik gemaakt van:

    Biologische Wereldgranen Couscous
    Als innovatieve rijstleider introduceert Lassie nu ook de Biologische Wereldgranen Couscous. Couscous is een traditioneel gerecht uit Noord-Afrika, zoals rijst dat is in veel Aziatische landen. Omdat Lassie Werelgranen Couscous een biologisch product is, beantwoordt het aan de behoefte van de milieubewuste consument. Lees verder »

    Dit recept is gebruikt tijdens de Veggie-challenge in samenwerking met Lassie