
Kook Tijd | 25 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 50 gram quinoa
- 1 stronkje brocolli (in roosjes)
- 60 gram shiitakepaddenstoelen
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 kleine eieren
- zout en peper
- 2 centimeter verse gember
- zoute sojasaus (eventueel tamari, dit is glutenvrije sojasaus)
- sesamzaad en cashewnoten
- ruime koekenpan
Ingrediënten
|
Instructies
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in zo’n vijftien minuten gaar en zet een pannetje water met zout op voor de broccoli.
- Rasp de gember fijn. Snijd de shiitakes in plakjes. Kluts de eieren los in een kom.
- Bak de shiitakes in de olie bruin, verspreid ze in de pan en zet het vuur laag.
- Giet het eimengsel erop en laat het langzaam stollen tot een grote, platte omelet.
- Kook de broccoli in het kokende water in een minuut of vier beetgaar.
- Giet hem af en meng de geraspte gember en quinoa erdoor.
- Breng op smaak met sojasaus en peper. Halveer de omelet.
- Verdeel de helften over twee borden.
- Schep het broccoli-quinoamengsel erop en vouw ze dicht.
- Bestrooi met sesamzaad en cashewnoten.