Shiitake-omelet met quinoa en broccoli

    1901
    Recept Afdrukken
    Shiitake-omelet met quinoa en broccoli
    Voor extra energie eet je deze Shiitake-omelet. Een bron van vitamine C door de broccoli en voedzaam door de quinoa. Ook lekker om mee te nemen naar een zomerse picknick!
    Instructies
    1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in zo’n vijftien minuten gaar en zet een pannetje water met zout op voor de broccoli.
    2. Rasp de gember fijn. Snijd de shiitakes in plakjes. Kluts de eieren los in een kom.
    3. Bak de shiitakes in de olie bruin, verspreid ze in de pan en zet het vuur laag.
    4. Giet het eimengsel erop en laat het langzaam stollen tot een grote, platte omelet.
    5. Kook de broccoli in het kokende water in een minuut of vier beetgaar.
    6. Giet hem af en meng de geraspte gember en quinoa erdoor.
    7. Breng op smaak met sojasaus en peper. Halveer de omelet.
    8. Verdeel de helften over twee borden.
    9. Schep het broccoli-quinoamengsel erop en vouw ze dicht.
    10. Bestrooi met sesamzaad en cashewnoten.
    Notities

    ¡kook!

    NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

    Bestel direct in onze webshop »