Home Recepten Scholfilet met gele biet en krielaardappelen

Scholfilet met gele biet en krielaardappelen

0
Scholfilet met gele biet en krielaardappelen

Eens per week vis eten is gezond. Het liefst vette vis, maar deze magere schol mag ook wel een keer

Recept Afdrukken
Scholfilet met gele biet en krielaardappelen
Maaltijd Hoofdgerecht
Passieve Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Extra nodig:
Maaltijd Hoofdgerecht
Passieve Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Extra nodig:
Instructies
  1. Dep de scholfilets droog met keukenpapier en kruid met zout en peper.
  2. Verdeel wat bloem op een bakblik en haal de vis door de bloem.
  3. Klop het overtollige bloem af.
  4. Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de scholfilets aan beide kanten goudbruin.
  5. Probeer de scholfilet zo min mogelijk te verschuiven.
  6. Schil de aardappelen en verdeel deze in gelijke stukken.
  7. Kook ze in ruim kokend water in twintig minuten gaar.
  8. Kook de ongeschilde biet in veertig minuten gaar (afhankelijk van de grootte).
  9. Laat afkoelen, pel de schil van de biet en snijd hem in blokjes.
  10. De helft van de dille mag fijngehakt worden en gaat door de zure room.
  11. Breng op smaak met zout en peper. Snipper de ui.
  12. Schep de aardappelen en bieten door de zure room en strooi er de rode ui en overige dille over. Serveer de aardappelsalade samen met de gebakken scholfilet.
  13. Voeg een schijfje citroen toe.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel Hollandse haantjes gestoofd in bier
Volgend artikel Bladerdeeg tomaat paprika taartje
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>