Salade van zwarte rijst met granaatappel
Porties
4personen
Passieve Tijd
20minuten
Porties
4personen
Passieve Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking, giet af en laat afkoelen.
  2. Leg de spinazie in koud water, zodat het lekker knapperig wordt.
  3. Snijd de venkel in reepjes en kook ze in kokend water in een minuut knapperig gaar.
  4. Giet af en schep ze door de rijst.
  5. Halveer de granaatappel, houd de halve vrucht met de snijkant in de handpalm en klop met de bolle kant van een lepel de pitjes eruit.
  6. Breng de rijstsalade op smaak met zout, peper, rijstolie en citroensap.
  7. Schep de granaatappelpitjes en de blauwe bessen erdoor.
  8. Laat de spinazieblaadjes uitlekken en slinger ze droog in een slacentrifuge of theedoek.
  9. Verdeel de spinazieblaadjes op een schaal of over borden, besprenkel met wat olie en citroensap en verdeel de rijstsalade erop.
Notities

Tip: Als je de venkel wat dunner snijdt, kun je deze uiteraard ook rauw in de salade doen.

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »