Home Recepten Salade van gerst met zeekraal en scheermessen

Salade van gerst met zeekraal en scheermessen

0
Salade van gerst met zeekraal en scheermessen
Recept Afdrukken
Salade van gerst met zeekraal en scheermessen
Gerst is hip! Het is vezelrijk én voedzaam, waardoor je deze salade prima als hoofdgerecht kunt eten. Lekker bij vis van de barbecue of als vullende lunch.
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet een pan water op het vuur waar je straks de scheermessen in kunt koken. Let op: er moet ruim water in zitten.
  2. Breng nu eerst de gerst met het deksel op de pan aan de kook en laat hem in twintig minuten garen. Laat de gerst zonder deksel uitstomen.
  3. Plaats de scheermessen in het kokende water en schep ze eruit zodra ze open gaan staan (net als bij de bereiding van mosselen).
  4. Snijd ondertussen de pomodori-tomaatjes, op twee tomaatjes na, in vieren en meng ze door de gerst.
  5. Verwarm een eetlepel olijfolie in de pan. Bak de zeekraal vijf minuten en schep deze door de gerst.
  6. Voor de dressing: snijd de twee achtergehouden tomaatjes fijn, pers de knoflook en doe deze samen met de overige olijfolie in een kommetje.
  7. Voeg naar smaak citroensap, peper en zout toe. Serveer de salade met de scheermessen en garneer met de dressing.
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Vorig artikel Platbrood met ricotta en paardenbloemblaadjes
Volgend artikel Roodfruitsmoothie met munt
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>