Home Recepten Gerechten met fruit Salade met bloemkoolcouscous en een citrusdressing

Salade met bloemkoolcouscous en een citrusdressing

0
Salade met bloemkoolcouscous en een citrusdressing

Vitamine A zorgt voor de aanmaak van cellen in de huid en zit bijvoorbeeld in sinaasappel.

Recept Afdrukken
Salade met bloemkoolcouscous en een citrusdressing
Extra nodig: keukenmachine
Maaltijd Hoofdgerecht
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Maal de bloemkoolroosjes fijn in de keukenmachine zodat er een soort ‘couscous’ ontstaat.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de couscous toe.
  4. De couscous is klaar als hij lichtbruin kleurt.
  5. Laat het geheel afkoelen.
  6. Breng een pan water aan de kook voor de verse doperwten.
  7. Kook ze drie minuten en koel ze in koud water af.
  8. Zo blijven ze lekker knapperig! Snijd nu de radijsjes in flinterdunne plakjes met een goed scherp mes.
  9. Voor de dressing meng je het sap van twee sinaasappels en een hele citroen samen met twee eetlepels extra vierge olijfolie.
  10. Breng op smaak met zout en peper.
  11. Vind je de dressing te zuur? Voeg dan extra sinaasappelsap toe.
  12. Maak de dressing af met wat chilivlokken.
  13. Giet de dopertwen af. Meng nu de couscous, doperwten, rucola en radijsjes in een kom en giet de dressing erover.
  14. Voilà, je schoonheidssalade is klaar!
Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg

Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Vorig artikel G&W lezersvraag | Detox je lichaam
Volgend artikel Salade van zwarte rijst met granaatappel
Avatar
Wij denken in food. Op gevoel, ervaring én intuïtie. We willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn. Samen werken we keihard om de visualisering en kwaliteit van food content beter te maken door voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Creating Culinary ID noemen we dat. Een visuele identiteit waarmee we inspireren en verwonderen. Meer samenwerken, meer disciplines en ervaren en jong talent onder één dak. Voor fotografie, film, animaties, en receptontwikkeling. Of het nou packaging beelden zijn, een campagne, (video)content voor je website of social media. Met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers helpen we je graag jouw identiteit te vinden. <a href="http://twentyten.nl/">Kijk op TwentyTen.nl »</a>